Összetevők:
Bio, tengeri eredetű barnamoszat (Ascophyllum nodosum), Xilo-oligoszacharidok – XOS, Gumiarábikum (élelmi rostok keveréke), zselatin (kapszulahéj – kibontható).
Alkalmazása:
Napi 1×1 étkezéssel (délelőtti órákban). Kiegészítő jódpótlás szelén vagy multivitaminok mellé; kis, közepes dózisban. Mi például nagyon gyakran javasoljuk Babaváró multivitaminok mellé várandósság-szoptatás alatt, illetve GERD (reflux), IBS, IBD, funkcionális emésztési zavarok (ilyen az ekcéma is) vagy női panaszok miatt (pl. mellérzékenység, mellciszták, méhmióma).
Mik a jellemzői az AvaloMedica Balance Arktisz jódnak (túl természetesen, sztandardizált jódtartalmán és túl a benne található szelektív prebiotikumokon – mindez adalékanyagok nélkül)?
-Természetes jódforrás, amit az emberi szervezet teljes mértékben képes felismerni és különféleképpen hasznosítani.
-Teljes értékű alap- és tápanyag – semmi sincs hozzáadva vagy elvéve belőle.
-Fenntartható módon, vadon begyűjtött a Brit-szigetek és az ennél északabbra fekvő régiók térségeiből.
-Kíméletesen levegőn szárított.
-Igazoltan környezeti szennyezéstől mentes (európai aranysztenderd).
-Hivatalosan biominősített és biodinamikus gazdálkodásnak is megfelelő forrás.
-Bizonyos vitamin és ásványi anyag termékektől eltérően, ez a barna moszat készítmény tiszta és természetes, teljes értékű funkcionális “étel”, amely tartalmazza a tökéletes biológiai hasznosuláshoz szükséges összes kofaktor-tápanyagot és más mikrotápanyagokat is.
-Sztandardizált kapszulás jódtermék.
-Az alapanyag egyfajta sekély vízi, tengeri barnamoszatok keverék (például a kelp vagy kombu nevű mélytengeri algával ellentétben), nincs túl magas jódtartalma, így rendszeresen fogyasztható, bizonyos konkrét egészségügyi problémák esetén nagyobb mennyiségben is.
-Csak a friss, vadon élő növényeket gyűjtik be, tisztítják és szárítják meg, majd azonnal megőrlik, mikronizálják vagy pürésítik őket, hogy kényelmes és könnyen emészthető formulákat kapjunk.
-Azt a sekély vízi tengeri moszatot választottuk, amelyet – több ezer tengeri élőlénnyel egyetemben – a világ tápanyagokban leggazdagabb üledéke táplál.
-Kristálytiszta vízben szüretelik az algákat, úgy, hogy újra tudjanak nőni.
-Kizárólag élő növényeket gyűjtenek be, víz tetején úszó, partra sodort, gyökeres növényeket nem, így homok vagy kis halak, rákok sem kerülhetnek bele.
-A fenntarthatóság elveit figyelembe vevő, vadon begyűjtött, biominősített
-Arktisz jód alapanyagául szolgáló moszatok kitermeléséhez nem használnak fosszilis tüzelőanyagokat.
-Az Arktisz jód alapanyagául szolgáló moszatok szennyező anyagoktól, toxikus nehézfémektől, mikrobiális patogénektől, sugárzástól, GMO-, búza-, glutén-, tejtermék és egyéb közismert allergénektől mentesek.
-Az Arktisz jód alapanyagául szolgáló moszatokból készülő más termékeket széles körben ajánlják táplálkozási szakemberek, orvosok, fogorvosok, egészséges táplálkozással foglalkozó egyesületek, szakmai szervezetek, valamint számos tudományos kutatás tárgyát képezik.
-A xiloligoszacharidok (XOS) prebiotikumként hatnak (F) (F), ráadásul igen szelektíven táplálják az emésztőrendszerben található jótékony baktériumokat, mint például a bifidobaktériumok és a laktobacillusok.
-Számos klinikai vizsgálatot végeztek már a XOS-szal, amelyek különféle egészségügyi előnyökről számoltak be, ideértve a vércukor- és vérzsírszintek javulását, az emésztőrendszer egészségügyi előnyeit – kifejezetten kecsegtető módon hasmenések esetében -, valamint az immunmarkerek pozitív irányú változásait. Érdekesség, hogy ezek az előnyök általában 1–4 g/nap dózisban megfigyelhetőek, azaz alacsonyabb dózisokban annál, mint a fruktooligoszacharidok (FOS) vagy az inulin élelmi rostok esetében.
-Reménykeltőek az eredmények konkrétan IBS és IBD esetében is (F).
Források:
Ma, Rui; et al. (2017). "Utility of Thermostable Xylanases of Mycothermus thermophilus in Generating Prebiotic Xylooligosaccharides". Journal of Agricultural and Food Chemistry. 65 (6): 1139–1145.
Linares-Pastén, J. A.; Aronsson, A.; Nordberg Karlsson, E. (2017). "Structural Considerations on the Use of Endo-Xylanases for the Production of prebiotic Xylooligosaccharides from Biomass. Current Protein & Peptide Science. 18 (999): 48–67.
Ying Nie, Qinlu Lin, Feijun Luo (2017). "Effects of Non-Starch Polysaccharides on Inflammatory Bowel Disease". Int J Mol Sci. Jul; 18(7): 1372.
A gumiarábikum (itt 100% acacia senegal, a termékben ráadásul ebből is ökológiai gazdálkodásból származó forrást használunk. DE-ÖKO-005; Ecocert IMO GmbH) alacsony FODMAP rost. További különlegessége, hogy az elfogyasztott prebiotikus rostok segítségével bélbaktériumaink bizonyítottan úgynevezett rövid láncú zsírsavakat (SCFA) állítanak elő, melyek figyelemre méltó módon javíthatják egészségünket. A gumiarábikum tehát a bélflóra diverzitását, azaz sokszínűségét és egyensúlyát táplálja. A gondosan összeállított élelmi rostkeverék esetében nagyon fontos még hangsúlyozni, hogy más termékekkel ellentétben (mint például az inulin és egyéb oldható rostok) a fermentáció lassan és kíméletesen zajlik a bélben, így szinte teljesen elkerülhető a kellemetlen puffadás vagy egyéb emésztési panasz megjelenése. A Freyagena termékcsalád más összetevőihez hasonlóan az Arktisz jód is olyan prebiotikus rostszálakat tartalmaz, melyek előkelő résztvevői a jövő mikrobiom kutatásainak. Több száz szakmai tanulmány áll rendelkezésünkre a gumiarábikumról; ebből a szempontból is a rostok csúcskategóriáját képviseli.
Az eredmények egyénenként eltérőek lehetnek és nem garantált, függően az egyén szervezetének hatóanyag felhasználásától.
A kép csak illusztráció, a termékleírást minden esetben olvassa el!